Word lid

Redenen om lid te worden van Dronio Druten

 1. Elf keer per jaar ontvangt U het DRONIO-magazine, boordevol leuke en interessante informatie maar ook het activiteitenprogramma van onze vereniging. 
 2. Vertegenwoordiging van uw belangen in uw eigen gemeente via Adviesraad Sociaal Domein Druten en de Stichting Meer Voor Mekaar (waaronder WMO).
 3. Deelnemen aan diverse activiteiten in uw eigen woonplaats: ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen.
 4. Zelf als vrijwilliger aan de slag; laat uw talent niet verloren gaan en blijf actief! Er is voor elk wat Wils.
 5. Voor hulpvragen in uw gemeente kunt u terecht bij de Vrijwillige Ouderen Adviseurs (VOA). Zij helpen u gratis de weg te vinden op het gebied van bijvoorbeeld de WMO.
 6. Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte door getrainde vrijwilligers.
 7. Dronio servicelijn, hier kunt u terecht met al uw vragen over wonen, zorg, gezondheid, maar ook met juridische zaken.
 8. Profiteren van aantrekkelijke kortingsacties bij: Fox Fitness, Carwash Druten, Agora theater, Mayura Yoga in Afferden

Als u informatie wilt over bovengenoemde, verwijzen wij u naar een van onze bestuursleden (zie achterzijde van het Dronio magazine) of klik op bestuur

Doelstelling

Volgens de statuten is onze doelstelling: "Het behartigen van belangen van senioren in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, in de meest ruime zin van het woord".

Dit doel wordt o.a. bereikt:

 • Door het bieden van ontspanning en gelegenheid tot bevordering van sociale contacten;
 • Het behartigen van de individuele belangen van de ouderen en leden. En dus het bepleiten van deze belangen bij de lokale en regionale overheden en de instellingen op het gebied van: zorgverlening, zorgaanbieder, woningstichtingen, etc.;
 • Collectieve belangenbehartiging; samenwerking met organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doel.

Het bieden van ontspanning en sociaal contact geschiedt in hoofdzaak door het organiseren van diverse activiteiten zoals lezingen, Kerst- en Paasvieringen, toneel of cabaretvoorstellingen, informatieve bijeenkomsten etc.
Het behartigen van de individuele belangen geschiedt o.a. door de inzet van vrijwillige ouderenadviseurs en belasting invulhulpen.
De collectieve belangenbehartiging geschiedt in samenwerking met het Kringberaad. Het Kringberaad is een bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers van Dronio en de afdelingen KBO Puiflijk, Afferden, Deest en Horssen. Via dit Kringberaad worden de contacten met Gemeente, MeerVoormekaar,  WMO, Zorgaanbieders en Zorgverleners, onderhouden. Bovendien wordt deelgenomen aan Regionaal overleg.

Wilt u lid worden van Dronio Druten?

Download dan ons aanmeldingsformulier via deze link: Aanmeldformulier 

Na het downloaden kunt u het formulier afdrukken, invullen, ondertekenen en inleveren bij Hans Verhagen, Spadesteekstraat 80, 6651DZ Druten.
Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het lidmaatschap, neem dan contact op met Theo van de Broek op een van de volgende manieren:

 • Bel naar 0487-570088
 • Stuur een brief naar Theo van de Broek, Spadesteekstraat 30, 6651DZ Druten.
 • E-mail naar theoriavdbroek@hotmail.com

Als uw partner zich ook wil aanmelden, dan dient u een tweede formulier in te vullen met zijn/haar gegevens.