Word lid

Redenen om lid te worden van Dronio Druten

 1. Tien keer per jaar ontvangt U het DRONIO magazine , boordevol leuke en interessante informatie voor senioren.
 2. Vertegenwoordiging van uw belangen in uw eigen gemeente en Adviesraad Sociaal Domein Druten waaronder WMO.
 3. Deelnemen aan activiteiten in uw eigen woonplaats: ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen.
 4. Zelf als vrijwilliger aan de slag; laat uw talent niet verloren gaan en blijf actief! Er is voor elk wat wils.
 5. Voor hulpvragen in uw gemeente kunt u terecht bij de Vrijwillige Ouderen Adviseurs. Zij helpen u gratis de weg te vinden op het gebied van bijvoorbeeld de WMO.
 6. Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte door getrainde vrijwilligers.
 7. Dronio servicelijn, hier kunt u terecht met al uw vragen over wonen, zorg, gezondheid, maar ook met juridische zaken.
 8. Profiteren van aantrekkelijke kortingsacties op: collectieve ziektekostenverzekering (bij b.v. Zilveren Kruis Achmea, CZ en VGZ ), rijbewijskeuring, energietarieven Nederlandse Energie Maatschappij en bij lokale winkels.

Dronio Magazine is een informatieboekje dat vooral gericht is op de senioren in de samenleving. Het blad kom 10 keer per jaar uit en is voor Dronio leden gratis.

Doelstelling

Volgens de statuten is onze doelstelling: "Het behartigen van belangen van senioren in het algemeen en die van haar leden in het bijzonder, in de meest ruime zin van het woord".

Dit doel wordt o.a. bereikt:

 • Door het bieden van ontspanning en gelegenheid tot bevordering van sociale contacten;
 • Het behartigen van de individuele belangen van de ouderen en leden. En dus het bepleiten van deze belangen bij de lokale en regionale overheden en de instellingen op het gebied van: zorgverlening, zorgaanbieder, woningstichtingen, etc.;
 • Collectieve belangenbehartiging; samenwerking met organisaties en instellingen met een gelijk of aanverwant doel.

Het bieden van ontspanning en sociaal contact geschiedt in hoofdzaak door het organiseren van diverse activiteiten zoals lezingen, Kerst- en Paasvieringen, toneel of cabaretvoorstellingen, informatieve bijeenkomsten etc.
Het behartigen van de individuele belangen geschiedt o.a. door de inzet van vrijwillige ouderenadviseurs en belasting invulhulpen.
De collectieve belangenbehartiging geschiedt in samenwerking met het Kringberaad. Het Kringberaad is een bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers van Dronio en de afdelingen KBO Puiflijk, Afferden, Deest en Horssen. Via dit Kringberaad worden de contacten met Gemeente, MeerVoormekaar,  WMO, Zorgaanbieders en Zorgverleners, onderhouden. Bovendien wordt deelgenomen aan Regionaal overleg.

Wilt u lid worden van Dronio Druten?

Download dan ons aanmeldformulier via deze link: Aanmeldingsformulier nieuwe leden Dronio Druten

Na het downloaden kunt u het formulier digitaal invullen, na het invullen dient u het formulier uit te printen en in te leveren bij Theo van de Broek of op te slaan en te mailen naar leden.droniodruten@gmail.com
Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het lidmaatschap, neem dan contact op met Theo op een van de volgende manieren:

Als uw partner zich ook wil aanmelden, dan dient u een tweede formulier in te vullen met zijn/haar gegevens.