Onze activiteiten

Besluit i.v.m. het Coronavirus

Alle DRONIO activiteiten zijn tot nader order gestopt.

Mocht u vragen hebben dan kunt u (het liefst per mail) contact op nemen met:

Tonny Zeeuwen, mail: voorzitter.droniodruten@gmail.com   tel. nr. 06-30792075
of
Frans Steffens, mail: secretaris.droniodruten@gmail.com    tel.nr. 06-36533621

Wanneer alle programma’s en activiteiten weer kunnen doorgaan zullen wij dat kenbaar maken.


(Alle) activiteiten

DatumActiviteitLocatie
Iedere dinsdagochtendWandelen & Nordic Walking
De Dronio wandelaars wandelen iedere dinsdagochtend, weer of geen weer, het hele jaar door zo'n 1,5 uur.
Wij struinen langs de Waal, volgen een boeren - c.q. klompenpad of zoeken de bossen en/of heuvels op, waarvan wij er genoeg hebben in de wijde omtrek. Onderweg bewonderen wij de prachtige omgeving (vogels, paddenstoelen, bloemen etc.) of lopen lekker te ……… .
Voor meer informatie of aanmelden : Hans Elderson Tel: 0487-841515 j.elderson@upcmail.nl
dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.Kaartmiddag
Elke dinsdagmiddag is er een kaartmiddag (rikken en jokeren) voor Dronio leden in het Dronio gebouw. Aanvang 14.00 uur tot 16.00 uur. Hebt u belangstelling neem dan contact op, voor jokeren, met Jan Hol, tel: 0487-513673 of, voor rikken, met Geert van Kraaij, tel:06- 18515469
Dronio gebouw
Dondermorgen:
9.00u - 10.00u
10.30u - 11.30u

Donderdagavond:
19.00u - 20.00u
Yoga
Is een manier om zowel het lichaam als de geest fit te houden. Bij yoga neem je lichaamshoudingen aan, je leert ademhalingstechnieken en meditatie. Verder verbeter je lenigheid, kracht en de vorm van spieren, terwijl het lichaam met de geest samenwerkt.
De lessen worden gegeven door Janneke Lourens.
Kosten: €70,- voor 10 lessen.
Contactpersoon: Ellie Bouwman. Tel:06-42384823
mail: cmphutting@live.nl
Dronio gebouw
Tweewekelijks op donderdagmiddagHandwerken
Op donderdagmiddag is er de mogelijkheid om te handwerken in het Dronio gebouw. U mag zelf bepalen wat u gaat doen. Het is de bedoeling dat leden onderling elkaar advies kunnen geven m.b.t. een handwerktechniek. Dit kan zijn: haken, breien, kantklossen, borduren, quilten etc.. Het is dus halen en brengen van handwerktechnieken. Met natuurlijk een gezellig samenzijn en praten over ditjes en datjes. Hebt u belangstelling neem dan contact op met:
Thea Lewiszong tel: 0487-512173
Dronio gebouw
Tweewekelijkse bijeenkomstStudiekring
Tijdens de tweewekelijkse bijeenkomsten van de studiekring delen deelnemers kort met elkaar wat hen de afgelopen twee weken is opgevallen en heeft bezig gehouden. Aansluitend wordt door een deelnemer een zelf aan te dragen onderwerp gepresenteerd aan de kring en uitgediept. De bijeenkomsten vinden plaats in het Dronio gebouw.
De kracht van studiekringen is vooral dat de deelnemers niet alleen van elkaar leren, maar ook een vast moment van ontmoeting hebben en zo een hechte groep vormen waarbij ontmoeting en actief bezig zijn met de geest centraal staan, maar gelijktijdig trends als vereenzaming worden voorkomen. Studiekringen zijn daartoe laagdrempelig en brengen ouderen op geheel vernieuwende wijze met elkaar in contact. Eigen inbreng, onderling respect en blijven leren zijn daarbij de voornaamste kenmerken.
Meer informatie over studiekringen 50+ kun je vinden op www.studiekringen 50plus.nl of vraag er naar in de Bibliotheek. Initiatiefnemers van deze studiekring zijn MeerVoorMekaar welzijnsorganisatie, Bibliotheek Druten in samenwerking met Dronio Druten. Contactpersoon voor informatie of aanmelden :
Mariëlle van Swaay, tel. 06-17860576
Dronio gebouw
Tweewekelijks op donderdagmiddagKoor
+ Vanwege de Corona maatregelen wordt er op dit moment niet gezongen! +
Om de twee weken op donderdagmiddag is er een koor. Samen met de dirigente wordt het repertoire gekozen. Belangrijk is het samenzijn en plezier beleven aan zingen/muziek.. Hebt u belangstelling of wilt u wat meer informatie neem dan contact op met:
Gerda van Osenbruggen tel:0487-516550 Plaats: het Dronio gebouw
Dronio gebouw
Een keer in de zes wekenLeesclub
De leesclub komt eens in de zes weken bij elkaar in het Dronio gebouw. Dan wordt er een boek besproken dat we tijdens de vorige bijeenkomst in overleg hebben uitgezocht. We kopen het zelf, we lenen het van de bibliotheek of we lenen het van elkaar. En steeds wijzen we voor de volgende bijeenkomst een gespreksleider aan.
Wilt u zich ook aansluiten bij onze leesclub, neem dan contact opnemen met Piet Zeeuwen of met Wil Buiteman voor een plekje op de wachtlijst. Met minimaal vijf nieuwe leden kan een nieuwe leesclub worden gestart. Laat u zich dus vooral niet weerhouden om contact met ons op te nemen. Want - ik spreek inmiddels uit ervaring - het discussiëren over boeken is niet alleen boeiend maar ook verrijkend.
Welkom dus!
Wil Buiteman wil.buiteman@upcmail.nl tel. 0487 - 84 21 90 Piet Zeeuwen pjp.zeeuwen@kpnmail.nl tel. 0487 - 51 51 76
Dronio gebouw
Een keer per maand
Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor de datum.
Inloopochtend
Een keer per maand is er een inloopochtend in het Dronio gebouw. Hebt u zin om er even tussenuit te gaan voor een praatje en een kopje koffie kom dan naar deze inloopochtenden. Misschien hebt u zin in een gezelschapsspel of wilt u alleen maar wat praten; u bent altijd welkom. Soms zal er iemand aanwezig zijn vanuit een welzijnsorganisatie. Zij kunnen uw vragen beantwoorden.
De datum van de inloopochtend wordt elke maand in het Dronio Magazine vermeld.
Dronio gebouw

Wellicht zullen er nog meer activiteiten worden georganiseerd. Deze worden op tijd in het Magazine en op de website vermeld.