Laatste nieuws

25-5-2023

Het Vijftig+ Magazine stopt eerder.

In het DRONIO Magazine wat binnenkort bij u in de bus komt staat het opzeggen van het Vijftig+ Magazine per 1 juli.
Echter, we werden gebeld door de uitgever met de mededeling dat door de drukker te weinig exemplaren zijn gedrukt. Omdat deze pas veel later afgeleverd konden worden is besloten nu al, dus het juni nummer, niet meer af te nemen en meteen te stoppen.


25-5-2023

Laatste kans

Om mee te gaan naar het van Gogh Museum, in Amsterdam, op vrijdag 16 juni.

Zoals u in het mei nummer van ons Magazine hebt kunnen lezen wordt er met de Museum Plus bus een bezoek op vrijdag 16 juni gebracht aan het van Gogh museum.
Er zijn nog 4 plaatsen te vergeven dus als u mee wilt wees er dan snel bij.
U bent definitief aangemeld na betaling van € 13,50 (voor de lunch, de reis is gratis).
RABO bank nr. NL06 RABO 0112721028 onder vermelding van: museum Plus bus.


8-5-2023

Belangrijk

De Open Eet Tafel (OET) van vrijdag 16 juni 2023 komt te vervallen wegens de grote deelname voor het bezoek aan het Van Gogh Museum in Amsterdam.


4-5-2023

Uitbreiding Repair café met het onderdeel computerondersteuning 

Met ingang van 6 juni krijgt het Repair café, dat steeds voor de eerste dinsdagmiddag van de maand gepland staat, er een functie bij. In overleg met de mensen van SeniorWeb zal er op die middag ook de mogelijkheid bestaan om hulp te vragen bij het gebruik van een laptop of een mobiele telefoon.

Informatieavond “Werken met en beveiligen van de laptop”

Eerder al is er aandacht besteed aan het op orde brengen van de inhoud van een computer.
Omdat dit een essentieel onderdeel is van het beheersen van een computer/laptop is er een herhaling van de mini-cursus “Orde op uw pc”.
Deze instructie zal worden gegeven op woensdag 7 juni om 19.00 uur.
 
Omdat ook de beveiliging van gegevens door het gebruik van wachtwoorden steeds belangrijker wordt (volg de berichten in de media hierover) volgt op woensdag 14 juni om 19.00 uur een stoomcursus wachtwoord-beveiliging.
 
De mensen van SeniorWeb nodigen iedereen uit om deze avonden te bezoeken, die gegeven worden in het Dronio verenigingsgebouw op Kerkeland. Voor vragen en informatie kunt u mailen naar: digihulp.droniodruten@gmail.com.


18-01-2023

Klassieke muziek in Bergharen 2023

In de Protestantse Kerk te Bergharen zal ook dit jaar weer maandelijks klassieke muziek klinken. Vorig jaar hebben veel mensen na een korte corona-onderbreking in het begin van dat jaar kunnen genieten van vele solisten, ensembles en koren. Ook dit jaar is er een gevarieerd programma met bekende en nieuwe namen in onze klassieke muziek serie. We zullen aanstormend talent kunnen bewonderen en musici die al lang hun sporen hebben verdiend op Nederlandse en internationale podia. Ook dit jaar komen musici aan bod die hun roots in het land van Maas en Waal hebben, maar ook musici van elders. Eind juli komen er weer jonge veelbelovende pianisten uit alle delen van de wereld spelen in het kader van de Masterclasses in Kleef (D). De musici en het publiek waarderen de mooi gelegen kerk, de akoestisch fantastische kerkzaal, de mooie Bechstein vleugel en het fraai klinkende van Vulpen orgel zeer. De concerten worden gehouden op zondagmiddag en beginnen in de regel allemaal om 16.00u, en duren een klein uur. Na het concert praten we gezellig na met elkaar en met de musici onder het genot van een glaasje. De toegangsprijs zal verhoogd worden tot €15,00 (inclusief consumptie). Dit is wat meer dan vorig jaar maar dat heeft te maken met zaken als inflatie en stookkosten. En natuurlijk willen we de musici fatsoenlijk kunnen betalen!

Het programma voor 2023 (onder voorbehoud)

18 juni                Merel Vercammen (viool) en Dina Ivanova met Franck, Brahms en Debussy

19 – 28 juli         pianorecitals in het kader van het Euregio studenten muziekfestival

3 of 17               septemberprogramma wordt nog bekend gemaakt

1 oktober           Alma Duo (zang en harp), programma wordt nog bekend gemaakt

12 november     Female Touch (vrouwenkoor en harp) met Röntgen en Britten

Reserveren wordt aangeraden: kees_joosse@outlook.com of 06-20409147