Laatste nieuws

 

12-6-2023

1-6-2023

Een middagje tuinieren?

Na de vele regen die er is gevallen en nu een stralende zon willen de planten wel groeien. Maar tussen die planten groeit ook veel onkruid. De verhuurder zorgt voor het grote onderhoud.

Wie van onze leden zou af en toe eens de handen uit de mouwen willen steken en daarmee de tuin bij Dronio op orde houden? Vele handen maken licht werk. Theo van de Broek is de kartrekker van deze groep. Tel. 0487- 570088 / 06- 11646685. Maar omdat Theo in de maand juni met vakantie is kun je je de eerste keer aanmelden bij Tonny Zeeuwen, tel. 06-30792075. In overleg spreken we een dag en tijd af voor de eerste bijeenkomst.


4-5-2023

Uitbreiding Repair café met het onderdeel computerondersteuning 

Met ingang van 6 juni krijgt het Repair café, dat steeds voor de eerste dinsdagmiddag van de maand gepland staat, er een functie bij. In overleg met de mensen van SeniorWeb zal er op die middag ook de mogelijkheid bestaan om hulp te vragen bij het gebruik van een laptop of een mobiele telefoon.


18-01-2023

Klassieke muziek in Bergharen 2023

In de Protestantse Kerk te Bergharen zal ook dit jaar weer maandelijks klassieke muziek klinken. Vorig jaar hebben veel mensen na een korte corona-onderbreking in het begin van dat jaar kunnen genieten van vele solisten, ensembles en koren. Ook dit jaar is er een gevarieerd programma met bekende en nieuwe namen in onze klassieke muziek serie. We zullen aanstormend talent kunnen bewonderen en musici die al lang hun sporen hebben verdiend op Nederlandse en internationale podia. Ook dit jaar komen musici aan bod die hun roots in het land van Maas en Waal hebben, maar ook musici van elders. Eind juli komen er weer jonge veelbelovende pianisten uit alle delen van de wereld spelen in het kader van de Masterclasses in Kleef (D). De musici en het publiek waarderen de mooi gelegen kerk, de akoestisch fantastische kerkzaal, de mooie Bechstein vleugel en het fraai klinkende van Vulpen orgel zeer. De concerten worden gehouden op zondagmiddag en beginnen in de regel allemaal om 16.00u, en duren een klein uur. Na het concert praten we gezellig na met elkaar en met de musici onder het genot van een glaasje. De toegangsprijs zal verhoogd worden tot €15,00 (inclusief consumptie). Dit is wat meer dan vorig jaar maar dat heeft te maken met zaken als inflatie en stookkosten. En natuurlijk willen we de musici fatsoenlijk kunnen betalen!

Het programma voor 2023 (onder voorbehoud)

1 oktober           Alma Duo (zang en harp), programma wordt nog bekend gemaakt

12 november     Female Touch (vrouwenkoor en harp) met Röntgen en Britten

Reserveren wordt aangeraden: kees_joosse@outlook.com of 06-20409147