Laatste nieuws

 

3-8-2022

Heeft U zin om van een leuke musical te genieten dan is dit misschien Uw kans!

Leden van Dronio kunnen op woensdag 31 augustus van 14.00-15.00 uur op vertoon van hun lidmaatschapsnummer tegen een gereduceerd tarief van 15 euro p.p. kaartjes kopen voor de musical de Grimas achter de Kamerjas in Afferden. Voor meer informatie zie www.musicalmaasenwaal.nl De verkoop vindt plaats in de Bogerd en geldt uitsluitend voor de voorstelling op zondag 4 september a.s.

Namens de activiteitencommissie,

Trudy Verhagen


31-8-2022

In museum Tweestromenland zal vanaf woensdag 3 augustus a.s. t/m woensdag 28 september een kleine overzichtstentoonstelling te zien zijn over het ontstaan, de functie, de werking en het uiterlijk van de molens in het Land van Maas en Waal. Aan de hand van 6 panelen krijgt men een duidelijk overzicht van de ontwikkeling van de molens met daarbij foto’s van de nog bestaande molens. Een historisch onderscheid kan gemaakt worden tussen de molens van Heerlijkheden, kloostermolens en particuliere molens die zich bezighielden met het malen van graan (in vrijwilligheid of gedwongen) en de poldermolens die ingezet werden bij de afwatering van het gebied. We kennen in onze streek veel soorten molens, zoals de standerdmolen, de beltmolen, de grondzeiler, de stellingmolen en de poldermolen. Op een duidelijke manier worden in de tentoonstelling de verschillen, functies en het uiterlijk van deze molens uitgelegd. Voor mensen die belangstelling hebben in de cultuurgeschiedenis of in molens, is deze kleine, tijdelijke tentoonstelling erg de moeite waard! Bij de balie is een boekje te koop met daarin een uitgebreid overzicht van de molens in onze regio. Wil je meer weten over de waterhuishouding in Maas en Waal dan is een bezoek aan de “Waterkamer” in ons museum een must!

Voor de openingstijden: www.museumtweestromenland.nl


14-7-2022

Onze activiteit “Zomerse Eettafel Dronio” op vrijdag 19 augustus a.s. heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt van 75 personen. Om die reden is het helaas niet meer mogelijk om je nog voor genoemde activiteit op te geven.


6-6-2022

Oproep

Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze activiteitencommissie. U heeft weinig tijd? Geen probleem, dat geldt voor heel veel mensen. Vele handen maken licht werk. En denk daarbij dat het ook gewoon gezellig is om met elkaar iets voor Dronio te kunnen betekenen.
U kunt vrijwillig contact opnemen met een van onderstaande personen:
Ineke Bakker, 06-28028903
Julia Marcus, 06-28973750
Gerry van Loon, 06-41773229
Trudy Verhagen, 06-55734603


11-3-2022

OPROEP VOOR ALLE KAARTLIEFHEBBERS!
Voor leden die graag kaarten is er op dinsdagmiddag in het Dronio-gebouw op Kerkeland de mogelijkheid om te rikken of te jokeren. Bridgen behoort ook tot de mogelijkheden. De kaartmiddag begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Gerda van Osenbruggen is hiervoor onze contactpersoon (tel. 0613957928).
Kom rustig een kijkje nemen!


11-11-2021

DIGIHULP: een samenwerking tussen Seniorweb en DRONIO Druten
Seniorweb pakt de draad weer op in samenwerking met DRONIO Druten als het gaat om hulp bieden bij vragen en/of problemen op het gebied van de digitale mogelijkheden waar we allemaal mee te maken krijgen.
Om duidelijk te krijgen waar u om vraagt is er een enquête gemaakt waarin U kunt aangeven welke hulp U wilt inroepen. Deze enquête kunt u ontvangen door te mail naar secretaris.droniodruten@gmail.com of te downloaden via onderstaande link.
De samenwerking tussen Seniorweb en Dronio valt in twee onderdelen te verdelen:

  1. Zit U met een probleem waarvan U denkt: Daar wil ik in alle rust met een vrijwilliger van Seniorweb over praten en hulp in hebben. Komt u dan naar het spreekuur in de bibliotheek. U moet zich wel vooraf online registreren via de website van de bibliotheek. Er zijn dan 2 vrijwilligers van Seniorweb aanwezig die U kunnen helpen.
  2. Mocht uit de enquête blijken dat er onderwerpen zijn waar vragen over zijn dan organiseren we een groepsbijeenkomst in het verenigingsgebouw van Dronio. Zulke bijeenkomsten zullen tijdig worden aangekondigd. Ook niet DRONIO leden kunnen zich hierbij aansluiten/opgeven.

Vragen over Digihulp: mail naar digihulp.droniodruten@gmail.com

Dronio korte enquête