Laatste nieuws

25-01-2023

Hulp bij belastingaangifte

In februari valt bij de meesten van ons de blauwe enveloppe op de deurmat.
Na een diepe zucht volgt: “wat moet ik hier nu weer mee”.
Heeft u hulp nodig bij het invullen van uw belastingpapieren?
Leden van DRONIO die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, kunnen tegen een kleine vergoeding hun aangifte laten verzorgen door een belastinginvuller van DRONIO Druten 50+. U kunt ook hulp krijgen bij het aanvragen van zorg- en huurtoeslag.

 Gebruik maken van deze service

Wilt u gebruik maken van deze service?
Neem dan contact op met Belasting Invul Hulp van onze vereniging, dhr. J. Koopmanschap, tel. 513540 in Druten. Ook als u geen lid bent kunt u verzoeken om hulp.

Kosten en aansprakelijkheid

De belastinginvuller kan een kleine onkostenvergoeding vragen.
Reken op zo’n € 15,00 tot € 20,00, afhankelijk van de tijdsinvestering.
De belastinginvuller vult alleen eenvoudige aangiftes in. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de aangifte inkomstenbelasting en de aanvraag zorg en/of huurtoeslag.
De vrijwillige belastinginvuller noch DRONIO kan aansprakelijk worden gesteld voor de kwaliteit en de tijdigheid van deze service.
Geef NOOIT uw DigiD aan iemand anders, ook niet aan de belastinginvuller. Deze heeft bij de aangifte uw DigiD niet nodig.


25-01-2023

Persbericht                    

Heeft u vragen over het reizen met het openbaar vervoer? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg. Zij zijn het reizen met het openbaar vervoer gewend en helpen u het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Er zijn verschillende activiteiten waar u met vragen bij een OV-ambassadeur terecht kunt.
Interactieve online informatiebijeenkomsten
Zo bieden OV-ambassadeurs interactieve online informatiebijeenkomsten aan. In een klein groepje legt een OV-ambassadeur u stapsgewijs uit welk abonnement het beste bij u past, of hoe u bijvoorbeeld een OV-chipkaart kunt aanvragen en gebruiken.

De eerstvolgende interactieve bijeenkomsten vinden plaats op:  

  • Woensdag 8 februari 2022
  • Dinsdag 4 april 2022

Alle bijeenkomsten starten om 13:30 uur en duren maximaal een uur. Deelname hieraan is gratis. 
U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl, of te bellen naar 038 – 45 40 130. Na aanmelding ontvangt u een inlogcode waarmee u op een telefoon, tablet of computer (met camera en microfoon) kunt inloggen. Mocht u het lastig vinden om in te loggen, dan kunnen OV-ambassadeurs u hier telefonisch bij helpen.
Na afloop van de bijeenkomst is er een mogelijkheid om een vervolgafspraak of een proefreisje met een OV-ambassadeur in te plannen. Zo kunt u goed voorbereid op pad.

Activiteiten OV-ambassadeurs
Naast de interactieve online informatiebijeenkomsten is er ook een telefonisch spreekuur en vinden er maandelijks inloopspreekuren, proefreisjes en fysieke informatiebijeenkomsten plaats. Kijk voor een overzicht van deze activiteiten en meer informatie op: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

 Contactinformatie OV-ambassadeurs
p/a YMCA (uitvoerder project)
Peterskampweg 12, 8031 LK Zwolle
tel. 038 – 454 01 30


18-01-2023

Klassieke muziek in Bergharen 2023

In de Protestantse Kerk te Bergharen zal ook dit jaar weer maandelijks klassieke muziek klinken. Vorig jaar hebben veel mensen na een korte corona-onderbreking in het begin van dat jaar kunnen genieten van vele solisten, ensembles en koren. Ook dit jaar is er een gevarieerd programma met bekende en nieuwe namen in onze klassieke muziek serie. We zullen aanstormend talent kunnen bewonderen en musici die al lang hun sporen hebben verdiend op Nederlandse en internationale podia. Ook dit jaar komen musici aan bod die hun roots in het land van Maas en Waal hebben, maar ook musici van elders. Eind juli komen er weer jonge veelbelovende pianisten uit alle delen van de wereld spelen in het kader van de Masterclasses in Kleef (D). De musici en het publiek waarderen de mooi gelegen kerk, de akoestisch fantastische kerkzaal, de mooie Bechstein vleugel en het fraai klinkende van Vulpen orgel zeer. De concerten worden gehouden op zondagmiddag en beginnen in de regel allemaal om 16.00u, en duren een klein uur. Na het concert praten we gezellig na met elkaar en met de musici onder het genot van een glaasje. De toegangsprijs zal verhoogd worden tot €15,00 (inclusief consumptie). Dit is wat meer dan vorig jaar maar dat heeft te maken met zaken als inflatie en stookkosten. En natuurlijk willen we de musici fatsoenlijk kunnen betalen!

Het programma voor 2023 (onder voorbehoud)

5 februari           Euregio pianokwintet met Rachmaninoff en Dvořák

5 maart, 14.00u Nanette mans (sopraan) en Gerben Budding (orgel): o.a. Bach

2 april                Yoffi trio met o.a. Beethoven en Debussy

7 mei                   Catharina Jansen (sopraan) en Dietmar Steegborn: Schubert en Schumann

18 juni                Merel Vercammen (viool) en Dina Ivanova met Franck, Brahms en Debussy

19 – 28 juli         pianorecitals in het kader van het Euregio studenten muziekfestival

3 of 17               septemberprogramma wordt nog bekend gemaakt

1 oktober           Alma Duo (zang en harp), programma wordt nog bekend gemaakt

12 november     Female Touch (vrouwenkoor en harp) met Röntgen en Britten

Euregio pianokwintet zondag 5 februari om 16.00u Het eerste concert van dit jaar in de Protestantse kerk te Bergharen, Veldsestraat 12, wordt gehouden op zondag 5 februari en begint om 16:00 uur ’s middags. Vorig jaar hebben we al mogen genieten van het prachtige en zeer ervaren Euregiokwintet. Ze komen uit de euregio rondom Winterswijk en werken en concerteren zowel in Nederland als in Duitsland. De leden hebben een rijk verleden in diverse toporkesten in Nederland en Duitsland en concentreren zich nu op de kamermuziek. Ze gaan twee grote werken brengen; van Rachmaninoff en Dvorachek ‘Trio élégiaque’, voor piano, viool en cello, is het eerste trio dat Sergej Rachmaninoff nog in zijn conservatoriumtijd schreef. Zoals goed te horen is was Rachmaninoff geïnspireerd door de romanticus Chopin en de impressionist Debussy. Sergej had les van Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky en in zijn eerste trio zijn dan ook duidelijk invloeden van hem te horen. De Tsjechische componist Antonin Dvořák was met name geïnspireerd door de Weense klassieke componisten Mozart, Beethoven en Schubert, maar in zijn stijl zijn vooral ook invloeden van de volksmuziek uit Bohemen te horen. Hij schreef, net zoals Schubert, prachtige eigen melodieën, zoals we die ook kennen uit zijn beroemdste werk, de negende symfonie ’Uit de nieuwe wereld’. Het pianokwintet dat het Euregio kwintet gaat spelen behoort met de pianokwintetten van Brahms en Schumann tot de beste in zijn soort.

Reserveren wordt aangeraden: kees_joosse@outlook.com of 06-20409147


17-01-2023

Gewijzigd programma carnaval

In het vorige nummer van het Dronio Magazine hebben wij de carnavalsmiddag aangekondigd. Helaas moeten we enkele wijzigingen aanbrengen aan het programma. Door omstandigheden hebben we andere muziek moeten regelen. Maar we hebben een prima alternatief gevonden. De muziek wordt verzorgd door Tom Meeuwese. Hij heeft ook opgetreden tijdens de dansavond van 6 januari. Zoals u elders in deze uitgave kunt lezen was dit een succes!
Het stamppotbuffet komt te vervallen. Tijdens de middag wordt enkele keren een lekkere snack aangeboden.
Wij hopen op een groot aantal deelnemers die kunnen genieten van muziek, dans, gezelligheid en een lach.
Natuurlijk blijft de Tonproater,  Arian Compen uit Soerendonk, die met zijn droge humor, woordspelingen en originele vondsten u zeker weet te treffen.
Wanneer u verkleed komt, wordt het nog meer een carnavalesk gebeuren!
Wanneer: 15 februari
Waar: De Bogerd             Boudewijn de Groot zaal
Aanvang: 14.00 uur tot ± 17.00 uur
Entree: €5,- betalen bij binnenkomst


23-12-2022

De collecte voor de Alzheimerstichting, tijdens onze kerstviering, heeft 186,95 euro opgebracht.
Een mooi resultaat.
Dank namens de Alzheimerstichting


21-12-2022

Herhaalde oproep

Wij zijn op zoek naar enkele vrijwilligers voor onze activiteitencommissie. U heeft weinig tijd? Geen probleem, dat geldt voor heel veel mensen. Vele handen maken licht werk. En denk daarbij dat het ook gewoon gezellig is om met elkaar iets voor Dronio te kunnen betekenen.
U kunt vrijwillig contact opnemen met een van onderstaande personen:
Ineke Bakker, 06-28028903
Julia Marcus, 06-28973750
Gerry van Loon, 06-41773229
Trudy Verhagen, 06-55734603


22-12-2022

Wordt vrijwilliger bij de werkgroep slot Doddendael Ewijk, onderdeel van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland., 
In beweging, wat en waar kunt u lezen op de site/boekje Max Vitaal (activiteitenwijzer) in beweging”. Wat u ook kunt doen is u aanmelden als vrijwilliger bij de werkgroep Doddendael.
5 Heren en 2 dames (een erg gezellige groep) komen elke maandag bij elkaar (ben je verhindert jammer dan) om te werken in het bos waar we zagen (bomen rooien), kloven maar ook de druiven en hoogstam fruit bomen snoeien.
Het is een gezellige groep. Enkele keren per jaar worden we door de slot vrouw en heer uitgenodigd voor een smakelijke verrassing als blijk van waardering.
Hebt u interesse, neem contact op met Frans Steffens.


22-12-2022

Inloopochtend/koffieochtend

De koffieochtend is er voor mensen die even gezelligheid zoeken. Gewoon om te lachen of even iemand nodig hebben om een praatje te maken of even de dingen van je af te willen praten. Alles kan en er is altijd een luisterend oor. Het is net hoe de ochtend loopt. Niets moet, maar alles kan. Daarom is de koffieochtend voor ons van belang. Grappige verhalen of ervaringen kunnen worden gedeeld.  Tevens is er de mogelijkheid om legpuzzels of boeken te ruilen. En natuurlijk krijgt u gratis koffie of thee. De ochtenden zijn altijd op de 2e woensdag en de laatste woensdag van de maand van 10.00 -12.00 uur. U bent van harte welkom! Groetjes van Nettie en Editha.


12-12-2022

Onze voormalige yoga-docente, Sanne Reijers, start vanaf januari met het geven van yogalessen bij Conventes aan de van Heemstraweg 38 te Afferden tegenover de Tabaksplant. Ik verwijs je daarvoor naar haar website www.yogashalamayura.nl  Voor alle leden van Dronio kan ze 10 euro korting geven op een 10-rittenkaart (deze is 4 maanden geldig) of 4 euro op een doorlopend maandabonnement waarbij je 1x per week een les kan volgen. De prijzen worden dan respectievelijk 110 euro voor een 10-rittenkaart en 41 euro voor een maandabonnement op basis van 75 minuten per keer.

Yoga kun je gaan volgen op diverse dagen en tijden. In januari is het zelfs mogelijk om een proefles te volgen.

Haar contactgegevens staan op de website.

Ik kan jullie Sanne van harte aanbevelen!

Trudy Verhagen, activiteitencommissie


22-12-2022

Whatsappgroep: “WIE GAAT ER MEE?” 

Voor deze Whatsapp groep, binnen onze Dronio vereniging, kunt u zich aanmelden om berichtjes te plaatsen om spontaan activiteiten met andere leden te kunnen ondernemen buiten de vaste wekelijkse activiteiten. 
Denkt u hierbij b.v. aan: fietsen, wandelen, theater, bioscoop, museum bezoek.
U kunt zich aanmelden per mail (onder vermelding naam en 06 nummer) bij Frans Steffens. Voor vragen kunt u hem ook bellen.


25-11-2022

Bestuursbesluit aanmelden voor een activiteit:

Er hebben zich in het afgelopen jaar situaties voorgedaan waarbij leden zich hadden aangemeld voor een activiteit en zich daarna weer afmeldden. Voor sommige activiteiten had de organisatie van de activiteit al kosten gemaakt. Het volgende bestuursbesluit is genomen voor aanmeldingen bij activiteiten:

  • Betalen per bank: dan ben je aangemeld voor de activiteit
  • Zijn er kosten gemaakt door Dronio, dan geen terugbetaling inschrijfgeld
  • Wanneer je zelf voor een invaller zorgt (wanneer je verhinderd bent) regelen leden onderling de kosten.
  • Bij reizen wordt in overleg met bestuur (indien dit nog mogelijk is bij de reisorganisatie via een annuleringsverzekering) de reissom teruggestort bij ziekte.

7-11-2022

Beter laat dan nooit

Het is alweer even geleden maar je herinnert je vast nog wel het heerlijke diner in de Bogerd met de gezellige muzikale afsluiting met de Sem Sixties band. Een diner dat werd verzorgd door onze Dronio koks Antoon Gerlag en Wim Busser en de leden van de kookclub. Zoals de koks hadden beloofd zijn hier nu de recepten. Kun je thuis voor familie of vrienden ook een heerlijk diner op tafel zetten. Succes en smakelijk eten!

Carpacciorolletjes
courgetterolletjes
Mango creme
Nogatine ijs
Spoom. docx
wortelsoep
Coq au Vin


11-3-2022

OPROEP VOOR ALLE KAARTLIEFHEBBERS!
Voor leden die graag kaarten is er op dinsdagmiddag in het Dronio-gebouw op Kerkeland de mogelijkheid om te rikken of te jokeren. Bridgen behoort ook tot de mogelijkheden. De kaartmiddag begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
U hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Gerda van Osenbruggen is hiervoor onze contactpersoon (tel. 0613957928).
Kom rustig een kijkje nemen!