Informatie van gemeente Druten

Diverse informatie

MHFA training/Bewegen

Je wilt graag meer bewegen, maar vindt het moeilijk om de eerste stap te zetten?
Bijvoorbeeld omdat je chronisch ziek of angstig bent? Of omdat je het even niet alleen kunt? Dan helpt de consulent sport, bewegen en gezonde leefstijl je graag. Samen kijken jullie naar wat je nog wel kunt, en wat er bij je past.

De consulent kan ook een sportmaatje inzetten wanneer dit nodig is. Dit noemen wij een Bruggenbouwer. Hij of zij stelt samen met jou een plan op en beweegt ongeveer 20 weken één-op-één met je mee. Een Bruggenbouwer is er voor iedereen die het even lastig vindt om zelf in beweging te komen.

Wil je meer informatie over de consulent sport, bewegen en gezonde leefstijl?
Neem dan contact op met Hilde Vermeulen

h.vermeulen@meegeldersepoort.nl

bruggenbouwen@meegeldersepoort.nl

Tel: 06 22906389

Wilt u leren hoe u om kunt gaan met mensen met psychische problemen?

Bijvoorbeeld met iemand met een depressie, angst, middelengebruik of psychose? Meld u dan aan voor de cursus ‘Mental Health First Aid’ (Eerste Hulp bij Psychische Problemen).

Iedereen komt wel eens in aanraking met iemand die psychische problemen heeft. Bijvoorbeeld een vriend die steeds somberder wordt. Of een buurvrouw met een paniekaanval. Leren om het gesprek aan te gaan is belangrijk om de problemen niet erger te laten worden.

Wilt u leren hoe u kunt handelen bij mensen met beginnende psychische problemen of mensen die in een crisis zitten? En wilt u de situatie beter kunnen inschatten? Dan kunt u deelnemen aan de cursus ‘Mental Health First Aid’ (Eerste Hulp bij Psychische problemen). Deze cursus geeft informatie over veelvoorkomende psychische problemen (depressie, angst, middelengebruik, psychose).

U heeft geen kennis van de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) nodig. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. De cursusdata zijn: woensdag 02 + 09 + 16 + 30 oktober 2024 van 13.30-16.00 uur in Druten. Aanmelden kan via telefoonnummer 026-3124483 of per e-mail naar preventie@propersona.nl. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. De cursus is gratis.

Quote van een deelnemer: “Door de cursus heb ik meer inzicht en begrip voor de psychische klachten van mensen en weet nu hoe te handelen om ze te kunnen helpen. Een echte aanrader deze cursus te volgen!”

Bij volledige deelname en een behaalde afsluitende toets, ontvangen deelnemers een certificaat “First Responder MHFA”, met een geldigheidsduur van 3 jaar (na 3 jaar heeft men de mogelijkheid voor een korte herhaalcursus om gecertificeerd te blijven). De cursus wordt gegeven door MHFA-gecertificeerde trainers.