Fietstocht 2018

Onder zeer gunstige weersomstandigheden kon de een maand eerder uitgestelde fietstocht op 5 september j.l. wel doorgang vinden .We reden in groepen van 10 tot 12 mensen en na een eerste koffiestop in Batenburg , via de Maasbrug bij Ravenstein het Land van Maas en Waal uit. Gebruikmakend van de Maasdijk in het Brabantse land , kwamen we uit bij cafe “Thuis in Haren ” in Demen .
Daar werd ons een heerlijke lunch aangeboden en konden we de benen even strekken en het zitvlak wat meer rustruimte geven dan we voordien op het smalle zadel gewend waren .De rustpauze nam zoveel tijd in beslag dat de gehele groep van ca 50 mensen zich hier uiteindelijk verzameld had .Hierbij inbegrepen waren ook de inzittenden van het treintje van Theo, die zich in het gezellige rumoer dat met zo’n grote groep bij elkaar nou eenmaal ontstaat ook niet onbetuigd lieten.
Vanuit Demen ( Haren) , weer in groepen en met lichte tegenwind richting het pontveer in Maasbommel.
Wat zijn we bevoorrecht in zo’n prachtig stukje Nederland te wonen en er eigenlijk zo aan gewend te zijn dat het ons soms niet eens meer opvalt.
Het eindpunt lag nog op dezelfde plaats als waar we het ’s morgens hadden achtergelaten. De Bogerd in Druten.
Gezellig met z’n allen nog even napraten op het buitenterras onder het genot van een drankje alvorens we om 17.00 uur werden uitgenodigd voor het diner.
Een smakelijke afsluiting van een dag die bijgeschreven kan worden in het boek “Waar word ik blij van “.Natuurlijk zou deze tocht niet hebben kunnen plaatsvinden zonder medewerking van het bestuur van KBO Druten en de bezielende organisatorische inzet van Theo van de Broek en Gerda van Osenbruggen.
Dank voor alles; Wout Wagtmans.