Filmhuis Den Bogerd

Filmhuis Den Bogerd en Cultureel Centrum D’n Bogerd gaan krachten bundelen

Om in Corona tijd te kunnen blijven bestaan wordt er van veel organisaties creativiteit gevraagd. Zo ook bij Filmhuis Den Bogerd. We zijn een goed lopend filmhuis maar te klein om opgewassen te zijn tegen alle veranderingen en voorschriften die zich nu aandienen. Daarom zijn we blij dat we, althans voorlopig, nauwer kunnen gaan samenwerken met onze ‘gastheer’ Cultureel Centrum D’n Bogerd. Al eerder is gebleken dat deze samenwerking voor ons een goede en prettige constructie is.

Hiervoor zijn echter de volgende aanpassingen nodig (daar wordt op dit moment hard aan gewerkt):

· Reserveren is nodig , maar wordt gemakkelijk gemaakt omdat het kan vanuit huis, via de vernieuwde site van het Cultureel Centrum. Voor het Filmhuis wordt daarvoor op deze site een aparte omgeving ingericht waar men kan reserveren en betalen. Ons programma kunt u hier binnenkort terugvinden.

· De films worden zonder pauze vertoond.

· De zaal wordt sfeervol ingericht en er komen tafels bij de zitplaatsen, zodat drankjes vanuit de foyer meegenomen kunnen worden naar de zaal.

· De entreebewijzen worden duurder, omdat er een consumptie aan gekoppeld wordt.

· Veiligheid staat voorop, daarom wordt er nog beter toegezien op de anderhalve meter afstand. Bij het binnengaan van de zaal en ook bij het verlaten ervan, zullen teamleden van het Filmhuis u hieraan helpen herinneren .

· Op veler verzoek gaan we dit seizoen vaker een matinee organiseren. We hopen hiermee iedereen, maar met name ouderen, tegemoet te komen.

· Voorlopig worden er geen vriendenpassen uitgegeven. Organisatorisch is dit nu niet mogelijk.

Ons programma voor september en oktober:

22 september -> ‘Fisherman’s Friends’ -> Matinee en avondvoorstelling

Britse feelgood Comedy. Gebaseerd op een waar verhaal over een groep zingende vissers die ontdekt worden en al zingend landelijke bekendheid krijgen.

Aanvang Matinee: 14.00 uur – Avondvoorstelling: 20.00 uur

6 oktober -> ‘The Aftermath’ -> (Avondvoorstelling)

Drama: Hamburg, 1946. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog reist Rachael Morgan naar Duitslang om zich te herenigen met haar man, een Britse legerofficier die belast is om in Duitsland te helpen met de wederopbouw. Hier blijkt dat, al is de oorlog voorbij, dit gevoelsmatig nog niet bij iedereen zo is.

Aanvang: 20.00 uur

20 oktober-> ‘De beentjes van Sint Hildegard’ -> Matinee en avondvoorstelling

Drama/komedie met Herman Finkers in de hoofdrol en gesproken in de Twentse streektaal.

Jan en Gedda zijn 35 jaar getrouwd; Gedda houdt zoveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan rare sprongen en ziet hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling eindigen.

Aanvang Matinee: 14.00 uur – Avondvoorstelling: 20.00 uur

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en begroeten u graag bij een van onze matinees of filmvoorstellingen.

Namens het team van Filmhuis Den Bogerd

Dini Reijers (secr)