Filmhuis den Bogerd

24-08-2021

Beste bestuursleden,

Zoals eerder toegezegd stuur ik u hierbij de data + titels toe van de films die Filmhuis Den Bogerd tot eind 2021 gaat vertonen…
Omdat wij ervan uitgaan dat we ook gedurende de komende maanden nog rekening moeten houden met Corona maatregelen, hebben wij extra matinees ingepland. Hierdoor zal er naar verwachting altijd genoeg ruimte zijn voor iedereen. 
Toch blijft reserveren aan te raden. Dit kan via de site van Bogerd: www.bogerddruten.nl onder de knoppen ‘Cultureel Centrum’ en ‘Filmhuis’. Deze reserveringsfunctie zal begin september ingepast zijn in het reserveringssysteem van Bogerd. Uiteraard blijft het mogelijk om gewoon binnen te lopen en contant af te rekenen.
De toegangsprijzen blijven, inclusief koffie of thee, onveranderd € 10,50 per voorstelling.
Omdat wij de geplande films van het begin van dit jaar niet konden vertonen i.v.m. de lockdown, hebben we een aantal ervan in ons najaar programma opgenomen.
Aanvangstijd matinee: 14.00 uur              Avondvoorstelling: 20.00 uur
Voor meer informatie m.b.t. de films zie: www.filmhuisdenbogerd.nl of www.bogerddruten.nl
Wij kijken ernaar uit iedereen weer te kunnen begroeten en hopen op een filmseizoen zonder onderbrekingen. 
Graag tot ziens bij onze voorstellingen. 

Met vriendelijke groet,
Namens het team van Filmhuis Den Bogerd
Dini Reijers
Secretaris


21-09-2021

Hope Gap 21-09-2021

Familieleed op Britse wijze. 
Genre:                     Drama
Speelduur:              101 minuten
Cast o.a.:                 Annette Bening, Bill Nighy
Regie:                      William Nicholson
Land:                       Engeland
 Hope Gap kl
Grace en Edward, 29 jaar getrouwd, wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap. Als hun zoon Jamie een weekend komt logeren, vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen. Er is geen gemakkelijk antwoord, geen eenvoudige oplossing, uiteindelijk is het een verhaal van overleven.


05-10-2021

La Belle Epoque

La Belle Epoque

Wat als je echt kon terugkeren? 

Genre:              Romantiek/comedy
Speelduur:       115 minuten
Cast o.a.:          Daniel Auteuil, Guillaume Canet      
Regie:              Nicolas Bedos
Land:               Frankrijk
 La Belle Epoque kl
Het leven van de striptekenaar Victor raakt ontregeld, wanneer zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe manier van entertainment. Namelijk de kans om, door een combinatie van slimme trucages en naspelen van gebeurtenissen, terug in de tijd te gaan naar een moment naar keuze. Victor, die midden in een relatiecrisis zit, kiest de week waarin hij zijn grote liefde Marianne voor het eerste ontmoette, veertig jaar geleden…


19-10-2021

La Verité

Iedereen heeft zijn eigen verhaal; La Verité geeft daar een subtiele eigen draai aan
Genre:              Drama
Speelduur:      106 minuten
Cast o.a.:         Catherine Deneuve, Julliette Binoche
Regie:              Hirokazu Kore-Eda
Land:               Frankrijk
 La Verité kl
Filmster Fabienne brengt haar memoires uit. Voor deze gelegenheid keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Vol verbazing leest Lumir de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en waarheden eindelijk boven tafel komen.


02-11-2021

Bulado

De stem van de rede versus de stem van de wind.
Winnaar van Gouden Kalf 2020 voor beste film
Genre: Drama
Speelduur: 86 minuten
Cast o.a.: Everon Jackson Hooi, Tiara Richards
Regie: Eché Janga
Land: Nederland
Bulado
Buladó speelt zich af op het platteland van Curaçao en vertelt het verhaal van de 11-jarige Kenza, die – sinds het overlijden van haar moeder jaren geleden – leeft met haar vader en opa. Vader is een rationeel denkende politieman en wil dat Kenza Nederlands spreekt, terwijl opa juist spiritueel is en alleen Papiaments spreekt. De jonge Kenza stuitert een beetje tussen beiden heen en weer, maar is vooral erg eenzaam in het verdriet over haar verloren moeder.


16-11-2021

Hors Normes

Avondvoorstelling: 20.00 uur

Hors Normes (van de makers van Intouchables) is indrukwekkend en ontroerend

Genre: Drama/komedie
Speelduur: 109 minuten
Cast o.a.: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent
Regie: Olivier Nakache, Éric Toledano
Land: Frankrijk

Hors Normes kl

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.


07-12-2021

Summerland  

Feelgood film 

Genre:              Drama/oorlog
Speelduur:       99 minuten
Cast o.a.:         Gemma Arterton en Tom Courtenay
Regie:              Jessica Swale
Land:               Engeland 

Summerland kl

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen Londen continue werd gebombardeerd door de nazi’s, werden veel stadskinderen uit veiligheidsoverwegingen naar het platteland gestuurd. Zo ook de jonge Frank. Hij wordt liefdeloos ontvangen door Alice, een verbitterde schrijfster die heel geleidelijk toch een band met hem krijgt.


Feelgood filmGenre: Drama/comedy
Speelduur: 110 minuten
Cast o.a.: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan
Regie: Peter Cattaneo
Land: Engeland
The Singing ClubDe vrouwen uit The Singing Club vervelen zich. Als partners van naar Afghanistan uitgezonden beroepsmilitairen zijn ze achtergebleven in het quasi dorp van een legerbasis, met één winkel, identieke huizen en straffe bewaking aan de poort. En dan maar wachten en de angst voor slecht nieuws wegslikken, of wegdrinken, en de kinderen zo normaal mogelijk opvoeden. In Groot-Brittannië en de overzeese gebieden is zo een netwerk van 75 vrouwenkoren ontstaan.
The Singing Club vertelt het verhaal van één van hen.