Besluit i.v.m. het Coronavirus

Vanaf begin maart zijn alle activiteiten i.v.m. het Coronavirus gestopt. Op dit moment, augustus 2020, zijn enkele activiteiten, met inachtneming van de geldende regels (in overleg met de gemeente) voorzichtig gestart.

Mocht u vragen hebben dan kunt u (het liefst per mail) contact op nemen met:

Tonny Zeeuwen, mail: voorzitter.droniodruten@gmail.com   tel. nr. 06-30792075
of
Frans Steffens, mail: secretaris.droniodruten@gmail.com    tel.nr. 06-36533621

Wanneer alle programma’s en activiteiten weer kunnen doorgaan zullen wij dat kenbaar maken.


Wekelijkse activiteiten

DatumActiviteitLocatie
Iedere dinsdagochtendWandelen & Nordic Walking
De Dronio wandelaars wandelen iedere dinsdagochtend, weer of geen weer, het hele jaar door zo'n 1,5 uur.
Wij struinen langs de Waal, volgen een boeren - c.q. klompenpad of zoeken de bossen en/of heuvels op, waarvan wij er genoeg hebben in de wijde omtrek. Onderweg bewonderen wij de prachtige omgeving (vogels, paddenstoelen, bloemen etc.) of lopen lekker te ……… .
Voor meer informatie of aanmelden : Hans Elderson Tel: 841515 j.elderson@upcmail.nl
Maandagmorgen van:
9.00 uur tot 10.00 uur

Dinsdagmorgen:
9.15 uur tot 10.15 uur
10.30uur tot 11.30 uur
Yoga is een manier om zowel het lichaam als de geest fit te houden. Bij yoga neem je lichaamshoudingen aan, je leert ademhalingstechnieken en meditatie. Verder verbeter je lenigheid, kracht en de vorm van spieren, terwijl het lichaam met de geest samenwerkt.
De lessen worden gegeven door Sonja Toonen.
Kosten: €77,- voor 14 lessen.

Contactpersonen:
Pleuni van de Berg. Tel: 515754 pleuniwijnen@upcmail.nl
Activiteitencentrum 50+
dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.Kaartmiddag
Elke dinsdagmiddag is er een kaartmiddag (rikken en jokeren) voor Dronio leden in het Activiteitencentrum 50+. Aanvang 14.00 uur tot 16.00 uur. Hebt u belangstelling neem dan contact op met Jan Hol, tel: 0487-513673 of Geert van Kraaij, tel:06- 18515469
Activiteitencentrum 50+
donderdagmiddagHandwerken
Elke donderdagmiddag is er de mogelijkheid om te handwerken Activiteitencentrum 50+. U mag zelf bepalen wat u gaat doen. Het is de bedoeling dat leden onderling elkaar advies kunnen geven m.b.t. een handwerktechniek. Dit kan zijn: haken, breien, kantklossen, borduren, quilten etc.. Het is dus halen en brengen van handwerktechnieken. Met natuurlijk een gezellig samenzijn en praten over ditjes en datjes. Hebt u belangstelling neem dan contact op met: Franca Vissers tel: 514248 of Thea Lewiszong tel: 0487-512173
Activiteitencentrum 50+
Tweewekelijkse bijeenkomstStudiekring
Tijdens de tweewekelijkse bijeenkomsten van de studiekring delen deelnemers kort met elkaar wat hen de afgelopen twee weken is opgevallen en heeft bezig gehouden. Aansluitend wordt door een deelnemer een zelf aan te dragen onderwerp gepresenteerd aan de kring en uitgediept. De bijeenkomsten vinden plaats in Activiteitencentrum 50+.
De kracht van studiekringen is vooral dat de deelnemers niet alleen van elkaar leren, maar ook een vast moment van ontmoeting hebben en zo een hechte groep vormen waarbij ontmoeting en actief bezig zijn met de geest centraal staan, maar gelijktijdig trends als vereenzaming worden voorkomen. Studiekringen zijn daartoe laagdrempelig en brengen ouderen op geheel vernieuwende wijze met elkaar in contact. Eigen inbreng, onderling respect en blijven leren zijn daarbij de voornaamste kenmerken.
Meer informatie over studiekringen 50+ kun je vinden op www.studiekringen 50plus.nl of vraag er naar in de Bibliotheek. Initiatiefnemers van deze studiekring zijn MeerVoorMekaar welzijnsorganisatie, Bibliotheek Druten in samenwerking met Dronio Druten. Contactpersoon voor informatie of aanmelden : Mariëlle van Swaay, tel. 06-17860576
Activiteitencentrum 50+
Tweewekelijks op donderdagmiddagKoor
+ Vanwege de Corona maatregelen wordt er op dit moment niet gezongen! +
Om de twee weken op donderdagmiddag is er een koor. Samen met de dirigent wordt het repertoire gekozen. Belangrijk is het samenzijn en plezier beleven aan zingen/muziek.. Hebt u belangstelling of wilt u wat meer informatie neem dan contact op met Gerda van Osenbruggen tel:0487-516550 Plaats:Activiteitencentrum 50+
Activiteitencentrum 50+
Een keer in de zes wekenLEESCLUB
De leesclub komt eens in de zes weken bij elkaar in het Dronio gebouw. Dan wordt er een boek besproken dat we tijdens de vorige bijeenkomst in overleg hebben uitgezocht. We kopen het zelf, we lenen het van de bibliotheek of we lenen het van elkaar. En steeds wijzen we voor de volgende bijeenkomst een gespreksleider aan.

Wilt u zich ook aansluiten bij onze leesclub, neem dan contact opnemen met Piet Zeeuwen of met Wil Buiteman voor een plekje op de wachtlijst. Met minimaal vijf nieuwe leden kan een nieuwe leesclub worden gestart. Laat u zich dus vooral niet weerhouden om contact met ons op te nemen. Want - ik spreek inmiddels uit ervaring - het discussiëren over boeken is niet alleen boeiend maar ook verrijkend.
Welkom dus!

Wil Buiteman wil.buiteman@upcmail.nl tel. 0487 - 84 21 90 Piet Zeeuwen pjp.zeeuwen@kpnmail.nl tel. 0487 - 51 51 76
Activiteitencentrum 50+
(Dronio gebouw)
Een keer per maand
Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor de datum.
Inloopochtend
Een keer per maand is er een inloopochtend in het Activiteitencentrum 50+. Hebt u zin om er even tussenuit te gaan voor een praatje en een kopje koffie kom dan naar deze inloopochtenden. Misschien hebt u zin in een gezelschapsspel of wilt u alleen maar wat praten; u bent altijd welkom. Soms zal er iemand aanwezig zijn vanuit een welzijnsorganisatie. Zij kunnen uw vragen beantwoorden.
De datum van de inloopochtend wordt elke maand in het Dronio Magazine vermeld.
Activiteitencentrum 50+

Wellicht zullen er nog meer activiteiten worden georganiseerd. Deze worden op tijd in het Magazine en op de website vermeld.