5 Dagen op vakantie met senioren

Na enige maanden van voorbereiding was het maandag 21 mei dan zo ver. Iedereen keek er met verlangen naar uit. Regelmatig kwam ik mensen, die zich voor de reis hadden aangemeld, tegen en dan kwam het gesprek al gauw op de vakantie terecht.
We stapten tweede pinksterdag in de bus waar de reizigers van Beneden Leeuwen al in zaten.
Voor de tweede keer gingen we met deze deelnemers op reis en vrijdagsmiddags, op het eind van de reis namen we afscheid met de woorden: dit doen we volgend jaar weer.
Het reisdoel deze keer was het Westerwald.
Via Thorn in Limburg reden we naar Obensteinebach naar het Enjoy Hotel Heiderhof waar we rond lunchtijd aankwamen. Een prachtig hotel boven op een berg met mooie kamers, een fijne keuken en ontspanning in de avonduren.
Westerwald is een streek niet zo ver weg in Duitsland met bergen en dalen dus een mooie natuur. In deze omgeving liggen de plaatsen Hachenburg met in de buurt Slot Sayn, Limburg aan de rivier de Lahn, de plaats Boppard en als laatste waren we op vrijdag in Linz aan de Rijn. Daar zijn we op een rondvaartboot gestapt en naar Bonn gevaren. In Bonn zijn we weer in de bus gestapt en naar Appeltern, een plaatsje aan de Maas, waar we bij Moeke Mooren met een heerlijk afscheidsdiner de reis hebben afgesloten. Deze vakantie is in samenwerking met de Betuwe Express tot stand gekomen. Uiteraard reden we in een bus van die firma die werd bestuurd door Frenk. Frenk is niet alleen een deskundige chauffeur maar ook erg hulpvaardig, vriendelijk en heeft een belangrijke bijdrage geleverd voor het slagen van onze vakantie.
Al deze ingrediënten zijn mooi meegenomen om een vakantie goed te laten verlopen, maar vooral de gezelligheid van de deelnemers onder elkaar heeft er toe bijgedragen dat we weer uitkijken naar het volgend jaar.
Mochten er mensen zijn die na het lezen van dit bericht meer informatie willen over de reis van 2019 kunnen contact opnemen met:
Jan Janssen Steenberg,
Molenhoek 34, 6651ZD Druten,
Tel. 0487 562155, janjanssensteenberg@hetnet.nl